Friday, December 18, 2009

53 - Pemuda Melayu yang sebenar

Rabu 16 disember 2009 yang lepas..aku sedang bersiar-siar dengan kuda ku..kuda yang ku tunggang adalah Carolina Marsh Tacky..jenis kacuk Carolina, United States..dan Colonial Spanish..ia sangat pantas dan kuat..aku tidak pasti berapa kuasa kuda nya seperti kereta-kereta mahal yang ada di pasaran..

10 minit kemudian, tiba-tiba Carolina Marsh Tacky memperlahankan rentaknya..mungkin ia penat..dan kemudian ia terus berhenti..aku memeriksa gigi dan matanya jika ia menhidap Symptoms of a brittle hoof atau Symptoms of club-foot seperti kuda-kuda yang lain..kuda aku rebah ke tanah..aku bertambah panik..aku cuba untk chillax..tapi keadaan makin membimangkan apabila hujan tiba-tiba turun dengan lebat..handphone aku pula kehabisan bateri..

kemudian datanglah pemuda Melayu yang boleh dikatakan hero kepada Carolina Marsh Tacky aku ini..beliau mungkin baru pulang daripada tempat kerja dan berhenti bertanyakan apa yang sedang terjadi..aku menceritakan perkara sebenar kepada beliau..hujan lebat ketika itu..beliau mungkin faham persaan aku ketika itu..dan beliau juga mempunyai kuda sepeti aku tetapi jenis Karbada kacukan Egypt dan Morocco..kami basah lencun bersama-sama memikirkan penyelesaian untuk kuda aku ini..kemudian dia memperlawa aku untuk membawa akudiperiksa di klinik haiwan berhampiran dengan rumah beliau..aku bersetuju dan menerima pelawaan itu..hujan lebat lagi..tiada tempat berteduh untuk kami dan kuda..

apabila sampai di klinik..pemuda melayu itu terus beredar pergi dan aku tidak sempat mengucapkan terima kasih..hanya sempat melambai tangan sahaja..hati beliau sangat murni dan tidak ramai Melayu seperti beliau.. yang kebanyankannya Melayu TIPU Melayu sahaja..kalaulah semua Melayu seperti beliau..babi pun nak terbang kalau perkataan kalau tu menjadi realiti..

Monday, December 14, 2009

52 - Kutu dan belacak

Belacak habitatnya di gigi laut..manakala kutu habitatnya di celah-celahan rambut..Kutu bangga akan perbuatanya yang dianggap urban di samping kutu-kutu yang lain..Mungkin bagi binatang yang sekecil-kecil anaerobe atau aerobe itu perilaku nya menjadi kewajipan bagi mendapatkan nama di kalangan mereka..si belacak ini pula tumpang glamour pada kemasyuran kutu ini..dan menjadi penasihat yang unggul dan agong di kalangan belacak..

apakan daya, kutu memang terdapat pada binatang yang halal dan haram..

p/s: saosin live in Malaysia 7 February 2010
tapi kalau kau nak jadi macam kutu atau shemale boleh la kau pergi tengok neyo

Sunday, December 13, 2009

51 - 5 dan 2

aku tak pergi 3 kelas hari ini daripada 5 kelas..dan 2 kemenangan yang berharga untuk memberi kegembiraan di atas ketidakhadiran aku ke tiga-tiga kelas tadi..tapi 3 kelas yang tidak aku hadir itu..aku belajar sendiri di rumah..

hari ini hari ahad tidak ada kelas di tempat ku belajar..tiba-tiba aku bingai..wehooo!

50 - Yeah

ini juga dikira sebagai kemaskini blog..wehooo!