Wednesday, September 7, 2011

106 - 3 bulan

Ok aku terasa ingin menulis blog balik..ini kerana aku sudah mula bengang..medium yang sesuai untuk aku luahkan perasaan aku..update status di facebook tidak rasa privasinya lagi sebelum masa aku bersosial tahun 2008 dahulu..

Bile ingin bercerita tentang "keadaan" korang tidak boleh menjadi penentu keadaan itu..sebab kebanyakkan orang tidak fikir panjang..situasi, ekonomi, kepuasan dll..

Kau bukan penentunya..kau dan aku sama mcm manuasia biasa..


Sunday, May 22, 2011

105 - Done!!

My part is done..ok so long my friend and adversary..im done..my job is done until here..im not quitter..but i was giving the best effort to make this happen..not best yet..should try others more better..

Saturday, April 30, 2011

103 - Nelayan

Aku baru balik dari Lowyat Plaza pukul 2:45am tadi..akhirnya mouse aku sudah siap dibaiki..tetapi yang menarik dekat sini adalah cerita daripada kawanku tentang nelayan..dan kehidupan sehariannya..kehidupan seorang nelayan kebanyakkannya subuh pergi turun ke laut menangkap ikan..dan dapat hasil tangkapan jual..tengah hari sudah habis memperolehi hasil keuntungan..petang lepak berbual bersama rakan-rakan..

Tetapi rutin harian mereka berulang-ulang saban hari..bagaimana kau nak membeli sampan, kapal, nakhoda dan memiliki pekerja sendiri..akhirnya kau menjadi seorang bos?

Seorang nelayan pun boleh membeli harta seperti tanah, emas dll jika kebanyakkan mereka cerdik menggunakan peluang yang ada..

Wednesday, April 27, 2011

102 - Fuked

I just got killed by my stupidest "quote"..not mean anything..fuked JK ok..

Monday, April 25, 2011

100 - 100th entry

what..100th entry..saya tidak kisah..

You are my Arsenal,
My only Arsenal,
You make me happy,
When skies are grey,
You'll never know just,
How much I love u,
So please dont take my Arsenal away..

(parody: You are my sunshine)

Sunday, April 24, 2011

99 - Cockpalm

Kali nie aku kene tulis luahkan perasaan aku..aku telah habiskan masa lebih kurang 5000 minit utk tgk game Arsenal sahaja season 2010/2011 ini..tapi hari ini 25 April 2011 membuatkan perasaan dan jiwa aku lebur seperti aku broke up dengan kekasih aku dulu..

Aku tidak pernah percayakan nasib..sebab kemenangan ini semua bergantung kepada determination seorang pemain bola itu..pace with the ball itu..ball control..heading..dribbling..goalkeeping..pemain Arsenal lately tidak nampak akan teknik-teknik bola sepak ini..yang kebanyakkannya menjadi minat utama rakyat di dunia ini..mungkin 70%.. tetapi akhirnya begitu la nasib si kelab the gunners..

Kami tidak boleh membandingkan kelab kesayangan kami dengan St. Paul, West Ham, Sempdoria..sebab kami kelab mainstream..bermain pada tahap Uefa Champions League..bukan kelab Punks mahupun Skinheads..penyokong-penyokong kami kebanyakan juga mainstream..tidak seperti fan Liverpool..kerana 15 April 1989..96 orang mati atau " The 96"..mereka berjuang demi Hillsborough untuk kelab kesayangan mereka..tetapi kami hanya ada Highbury square dan bukannya Stadium Highbury..

Kami sangat rindukan Highbury

Tiada kelab lain yang menerima nasib seperti Arsenal untuk season ini..Thomas Varmealan yang injured lepas main 3 game..3 orang keeper yang injured pada waktu yang sama..Robin Van Persie setengah season injured dan tiada pengganti untuk beliau..punca keras kepala Diaby seri dengan Newcastle..minit ke 95 Darent Bent score dan full time minit 94..West Brom pun boleh kalah main di Emirates..main dekat home Newcastle ngan Spurs pun kalah..lawan dengan liverpool penuh dengan drama dan teater..ada 100 minit? 2-3 biji pun tidak boleh score main kat Emirates..

Apetah lagi final carling cup..tidak perlu disembang champions league..tapi hakikatnya aku tetap seorang gooners..

Come on you GUNNERS..

Friday, March 4, 2011

98 - Kalau kau banyak duit

Bukan kalau kau jadi engineer..sebab jadi engineer tidak semestinya banyak duit..penoreh getah lagi kaya daripada engineer..#fact..gaji dah banyak aku nak beli Ducati Streetfighter dan Myvi kalau hujan untuk ke tempat kerja..

Nanti orang akan cakap..nanti typical Melayu akan cakap..mamat nie engineer tapi pki myvie je..atau cool gile mamat nie ada moto..atau kau kene maki dengan mak kau..sebab kau bodoh..

97 - Jeans yang lusuh

Aku hanya ada dua jeans yang dipakai harian daripada tahun lepas..jeans aku mula menampakkan kelusuhannya..dan kelihatan koyak di poket belakang..benang-benang di atas dubur ingin menampkkan aurat aku..

tadi aku ke Mines shopping complex dan masuk di kedai Levi's ingin menggantikan jeans lama aku dengan yang baru iaitu levis 501..tapi apa yang apa aku boleh buat aku cakap %#&^ dan lmao kat kawan aku..sebab aku tiada duit..


Levi's 501 [x] Clot..aku akan dapatkan lagi better dari Levi's dekat Mines tadi..InsyAllah

Sunday, February 27, 2011

96 - bukit broga crossover 127hours

WTF la pergi bukit broga bawak dslr gantung sini bagai..tak cukup dengan tue..kamera lomo dan holga bagai bagai..the true hiker pergi Broga bukan nak photo shot pidon-pidon..kitorang pergi Broga naik bukit jogging..turun bukit lari..dan masuk gaung tangan tersepit..baru rare..kalau kau bawak kamera bagai-bagai macam orang putih..kau bingai..sebab ko tak rare

p/s : Broga Hill bnyk awek..tak payah cari kat Bukit Bintang..sana pun ada..

Sunday, February 13, 2011

95 - Tonight is the night

Harap-harap menang tournament malam nie..malam tournament kali ke -3 join..tapi tak dapat pergi jauh..malam ni kumpulan kitorang tiada NOOBs..harap menang BESAR..

94 - entry pertama 2011

Tajuk : seorang Melayu yg busuk

semua orang melayu tak pernah busuk..wangi je semua..tapi ada seorang nie mmg busuk gile..jumpe je terus je cakap lu busuk la melayu..

first ko bagi dia pinjam duit..kemudian ko teman dia abiskan masa lapang dia..sebab dia punya profession kalah kan semua orang..dia cakap la..hati dia busuk dan tidak bole tgk orang lain senang..pendek kata bodoh sombong jugak la..

tidak lama kemudia jumpa ko..salam buat muka LANGSI mcm muka tengah hisap OMANKO..orang nie kite panggil dia KUSOYAROU

ok kesimpulan..package melayu busuk ada kat dia..so, siapa yg berkenaan pun busuk mcm nie..boleh refer kat beliau..korang tak busuk..tapi bagi busuk, melayu busuk yg lain yang ingin mencari teladan kepada golongan korang..nie dia ah leader utk korang..

kenapa dunia aku teradapat orang begini..ZAKENNAYO kau melayu busuk